Gå direkt till innehåll

Ämnen: Livsstil

Ingrid Backan, bibliotekarie från Biblioteken i Sollentuna och Stella Waldenström, insamlingsassistent på Stockholms läns museum. Foto: Veronica Andersson.

Tävla med din bild från Sollentuna

Vad kommer framtidens människor att minnas från vardagen i Sollentuna år 2022? Nu har du chansen att vara med och påverka bilden av Sollentuna. Stockholms läns museum och Biblioteken i Sollentuna utlyser en gemensam fototävling som innebär att du från och med den 11 april kan ladda upp dina bästa bilder med hashtag #sollentuna i länsmuseets app Samtidsbild. Ladda upp bilderna på samtidsbild.se

Några av alla bidrag i tävlingen. Foto: Jorgest Farruku, Elnaz Zeighami, Nicole Goufas.

Vardagen i Fisksätra – tävlingen avgjord

Mellan den 3:e och 31 december visas ett urval av de bilder som har laddats upp i fototävlingen om vardagen i Fisksätra. Arrangörer är Stockholms läns museum och Fisksätra bibliotek. Personerna har uppmuntrats att ladda upp sina vardagsbilder med taggen #fisksätra i museets app Samtidsbild. Totalt har museet nu fått in 445 fotografier av 57 nya användare. Vernissage och prisutdelning; 3 december.

Fotokollage från bilder uppladdade i appen Samtidsbild. Foto: Eira Nordström Källström, Barbro Nyström, Lennart Nilsson, Abdullatif Kanani, Malin Lindgren.

Tävla med din bild från Fisksätra

Var med och påverka bilden av Fisksätra. Stockholms läns museum och Fisksätra bibliotek utlyser en gemensam fototävling som innebär att du från och med den 27 september kan ladda upp dina bästa bilder med hashtag #fisksätra i lStockholms läns museums app Samtidsbild. Vinnarna och ett urval av de uppladdade bidragen presenteras sedan i en fotoutställning den 3 december i Fisksätra bibliotek.

Stora Vasholmen 1895. Okänd fotograf. Ann Katrin Pihl Atmers samling.

Sommarnöjen – Med ångbåt till 1800-talets semesterparadis

​Den 23 juni lanserar Stockholms läns museum den digitala miniutställningen Sommarnöjen – Med ångbåt till 1800-talets semesterparadis. Som utställningens titel antyder handlar det om tiden och människorna i Stockholms skärgård. Här kan du fördjupa dig i verandor, snickarglädje, badliv och mycket mer. Materialet kommer från forskaren Ann Katrin Pihl Atmer som donerade samlingen 2020.

Välkommen till Kultur i Region Stockholm!

KULTURFÖRVALTNINGEN i Region Stockholm arbetar för att invånare och besökare i Stockholms län ska ha tillgång till ett mångsidigt konst- och kulturliv.

Kultur i Region Stockholm

Södermalmsallén 36, plan 3
118 27 Stockholm
Sverige